کاهش ۱۴ درصدی باران در نیمه نخست سال زراعی جاری باعث کم شدن ۴۵ درصدی روان آبهای سطحی و ۴۸ درصدی آبگیری سدها در مازندران شد و از حالا زنگ خشکسالی را برای یکی از پرباران ترین استان های کشور به صدا درآورد.
مجری طرح احداث سد سرنی گفت: هزینه سامانه انتقال این سد ۴۴ میلیارد تومان، اعتبار تصفیه خانه ۷۸ میلیارد تومان و اعتبار احداث سد نیز ۱۰۰ میلیارد تومان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار ایلام گفت: افزایش حجم رسوبگذاری در سد ایلام فاجعه است و باید برنامه مناسبی برای کاهش حجم رسوبگذاری و افزایش طول عمر این سد با توجه به اهمیت آن در تأمین آب شرب شهروندان و هزینه هنگفت احداث آن، انجام گیرد
گزارش وزارت نیرو حاکی از این است که از میان ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد از جمله سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا همچنان کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت خود، آب ذخیره شده دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: هماکنون متوسط پوشش برفی استان تهران با بارشهای دو روز اخیر ۲۲ سانتیمتر بوده و این بارش تاثیر آنی در سدهای تهران نداشته است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران گفت: بر اساس آمار میزان بارندگی در تهران ۳۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۶۶ درصد منفی است. همین مساله وخیم بودن شرایط سدهای تهران را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تاکید بر اینکه تولید برق از نیروگاههای برقابی متناسب با حجم مخازن خواهد بود، گفت:تلاش میشود آب پشت سدها ذخیره بماند تا در زمان نیاز به برق، آب را رها کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به اینکه برخی نیروگاههای برق آبی خوزستان در حال خروج از مدار تولید هستند، گفت: در صورتی که لطف خدا در همین یکی دو ماه آینده شامل حال ما نشود، قطعا بحران آب و بحران برق در استان خواهیم داشت.
مدیر دفتر برنامهریزی و کنترل پایه منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان ورودی سدهای استان ۶۲درصد کاهش پیدا کرده است و باعث شده تا این شرایط کم آبی منحصر به فرد شکل بگیرد و نسبت به سال گذشته در سدهای استان ۴۶درصد میزان ورودی آب به مخازن کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد سدهای انحرافی در افغانستان و برداشتهای بی پایان از بستر هیرمند، خشکی کامل تالاب هامون را به دنبال داشته است.
حفر بیرویه چاههای عمیق منجر به فرونشست لایههای بالاتر زمین شده است و این برای آینده شهرها فوق العاده خطرناک خواهد بود و خسارات و تبعات زلزله ها را نیز افزایش خواهد داد.
هماهنگکننده سازمان منطقهای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان (راپمی) گفت: سد ایلیسوی ترکیه به مرور صدای همه دنیا را درآورده است اما ترکیه اصلا پاسخگو نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کشور ترکیه بیش از دو دهه است با قدرت سدسازی ها را ادامه می دهد اما متاسفانه مسئولان محیط زیست در خواب خرگوشی به سر می برند.